Duurzaam zwemmen met een Starline Zwembad

Binnen de categorie elektrische auto’s, herbruikbare drinkflessen en juten tassen horen ook: duurzame zwembaden. Starline Zuid draagt op verschillende manieren haar steentje bij aan een verduurzamende maatschappij. Hoe we dat doen, leggen we uit in dit artikel.

1. Een Starline Monoblock: een uit één stuk vervaardigd, geïsoleerd geheel

Alle Starline zwembaden zijn volledig geïsoleerd. Het composiet zwembad bevat PE geïsoleerd materiaal in de wanden. Op de bodem wordt met een zogeheten honinggraatstructuur gewerkt, wat zorgt voor extra stevigheid. Daarnaast maakt dit dat het zwemwater minimaal afkoelt, ondanks een mogelijk koude ondergrond. Een zwembad staat als een huis, zeggen we ook wel.

Starline Nexxt Duurzaam zwembad
Duurzaam zwembad Roldeck afdekking

2. Automatische lamellen afdekking: Roldeck

Bij een zwembad hoort een afdekking. Een afdekking houdt niet alleen het zwembad schoon, maar ook het zwemwater op temperatuur. Een solar afdekking verwarmt het water zelfs, doordat de lamellen zonlicht absorberen en omzetten in warmte. Hierdoor wordt de warmtepomp minder gebruikt. Kortom: een goede afdekking brengt voordelen op meerdere gebieden.

3. Energiezuinige frequentiepomp

Starline heeft haar eigen energiezuinige frequentiepomp. Klinkt als een moeilijke term, maar dat valt reuze mee. Als het zwembad gesloten is staat de pomp in een lage stand. De pomp doet stil haar werk en verbruikt minder energie. Door gebruik van de juiste leidingen heeft het water minder weerstand en werkt de pomp optimaal. Wanneer men zwemt, werkt de pomp automatisch in een hogere stand – op dat moment optimaliseert deze de watercirculatie. Dit gebeurt automatisch wanneer men het Roldeck opent.

Duurzaam zwemmen Starline energiezuinige frequentiepomp

“Vroeger verstond men onder groen zwemmen: zwemmen tussen de algen. Dat is tegenwoordig heel wat anders. Onder groen zwemmen verstaan we duurzaam zwemmen in kraakhelder water van drinkwaterkwaliteit.”

Zwemwater filtersysteem

4. Zwemwater in drinkwaterkwaliteit dankzij uniek filtersysteem

Starline Pure Water is een innovatief product dat werkt met een membraam-elektrolyse techniek om water te desinfecteren. Dit gebeurt op zoutbasis, zonder toegevoegde chemicaliën en resulteert in schoon en helder zwemwater. Altijd. Dankzij de volledige automatisering is het water onderhoudsvrij. Geen last voor de gebruiker én geen last voor het milieu.

Conclusie: duurzaam zwemmen doet men in een Starline zwembad.

Meer weten? De deur van onze showroom staat altijd open voor een vrijblijvend gesprek.  Neem contact op of loop gewoon eens binnen. Onze showroom is de perfecte locatie voor koffie, thee en een goed gesprek.