Uitgelicht: optimaliseren van de zwemwaterkwaliteit en zwemseizoen

Water: een chemische binding die erg vatbaar is voor vuildeeltjes, bacteriën en virussen. Juist om die reden is het van belang om het water van een zwembad zo schoon mogelijk te houden. In dit artikel leggen wij haarfijn uit hoe dat mogelijk is.

1. De waterbehandeling van een zwembad

Er zijn verschillende tools die bijdragen aan een hygiënisch zwembad. De eerste stap na de keuze voor het zwembad betreft de filterinstallatie. Wij leveren – in combinatie met het zwembad of los – de filterapparatuur van Starline. Dit gaat van zwembadfilters tot een desinfectie systeem. Laatstgenoemde kan volledig geautomatiseerd worden, waardoor u volledig wordt ontzorgd. Alles begint met een goede circulatie pomp. Wij adviseren een energiezuinige frequentiepomp: deze werkt met verschillende frequenties om zo voortdurend de watercirculatie in het zwembad te houden. Een goede watercirculatie zorgt voor minder onderhoud en meer hygiëne binnen het zwembad. Naast de pomp is een duurzame filter in combinatie met Vitrosphere glasparels het beste wat er op de markt is voor een helder en hygiënisch zwembad.

2. Geautomatiseerd filtersysteem

Starline desinfectie apparatuur wordt vanuit de Starline Poolcontrol geregeld. Dit intelligente systeem geeft voeding, stuurt de zwembadpomp aan en communiceert met diverse desinfectieapparatuur van het zwembad. Daarbij registreert het de verschillende temperaturen. Een tweede onderdeel is het zogeheten Water Control: een automatisch besturingssysteem dat zorgt voor de juiste pH- en chloorwaardes in het zwembad. Daarbij is het tegenwoordig mogelijk om minder chloor te gebruiken met UV-C desinfectie of met Starline Pure water. Conclusie: een geavanceerd, automatisch filtersysteem waardoor u meer tijd overhoudt om van uw zwembad te genieten.

Warmtepomp Starline Zuid

3. Een warmtepomp

Tijdens een nieuwjaarsduik is koud water wellicht niet zo’n probleem. Dat is een ander verhaal wanneer u baantjes wil trekken in april of begin mei. Een warmtepomp biedt hierin de oplossing. Een warmtepomp zorgt voor een aangename watertemperatuur van 28°C – 30° C en verlengt de zwemperiode. Zwemmen in april of oktober was nog nooit zo aangenaam. Starline beschikt over een breed scala aan duurzame warmtepompen, welke over een hoog rendement beschikken en fluisterstil zijn. Kortom: met de juiste apparatuur geniet u van een extra lang zwemseizoen!

Meer weten? De deur van onze showroom staat altijd open voor een vrijblijvend gesprek.  Neem contact op of loop gewoon eens binnen. Onze showroom is de perfecte locatie voor koffie, thee en een goed gesprek.