Bedrijfsbezoek Starline Fabriek

Overpelt, België: dé plaats waar onze spa’s & Monoblock® zwembaden worden geproduceerd. Dagelijks werkt een team van circa 30 vakmensen hier aan de productie van privézwembaden, spa’s en diverse side-products. Een bedrijfsbezoek waard, nietwaar?

Het is vrijdag 22 februari wanneer we samen met een aantal (zaken)relaties een bezoek zullen gaan brengen aan de fabriek van Starline. Hoewel deze zich in België bevindt, zal onze rondleiding van start gaan in de Starline showroom in Valkenswaard. Het belooft een mooie, leerzame dag te worden.

Rond 13:00 komen onze eerste gasten binnengelopen. Aangezien niet iedereen eerder in de gelegenheid is geweest een bezoek te brengen aan de showroom, geven we een kleine rondleiding. Via een korte, informatieve wandeling komen we uiteindelijk terug in het centrum van het pand waar ons een heerlijke lunch te wachten staat, om enkele ogenblikken later gezamenlijk te vertrekken richting het land van onze zuiderburen. Hier worden we zoals gewoonlijk hartelijk ontvangen en we kunnen vrijwel direct beginnen met onze rondleiding.

Wanneer we in de werkplaats komen, zien we al vrij snel hoe een belangrijk onderdeel van het productieproces zijn oorsprong vindt: het maken van vinylester (zwembad)onderdelen. Er ontstaan verschillende vragen bij onze gasten, welke we natuurlijk zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. In de volgende ‘ruimte’ zien we hoe de spa- en zwembadonderdelen gevormd worden vanuit een op maat gemaakte mal. Voor velen is dit een aparte, indrukwekkende gewaarwording.

Bij een zwembad hoort natuurlijk een afdekking. Ook deze worden geproduceerd op het terrein van Starline, onder de naam Roldeck®. Wanneer we buiten het terrein oversteken en binnenlopen in een grote, goed georganiseerde werkruimte bevinden we ons tussen talloze legbordstellingen met verschillende soorten lamellen. Als we eenmaal een stukje verder zijn in de werkplaats zien we hoe deze lamellen samengevoegd worden tot een high-end afgewerkte zwembadafdekking. Een bezigheid waar ze bij Roldeck® wel raad mee weten, mede dankzij unieke machines en technieken.

Inmiddels is het 16:15 en het eind van de rondleiding nadert. Achterin de werkplaats sluiten we af met een borrel, geheel verzorgd door Starline. Namens Starline Zuid willen wij onze gasten enorm bedanken voor de gezellige, leerzame dag. Daarnaast danken wij XziXzi Beeldmakers voor het vastleggen van een schitterende fotoreportage.