Als het mooi weer is en de temperatuur opnieuw naar zomerse waarden stijgt, dan wilt u van uw zwembad genieten. Dan staan niet alleen u, maar ook uw kinderen en/of vrienden te popelen. Maar omdat het zwembad eigenlijk nog niet zomerklaar is en u zelf geen tijd heeft, zoekt u een even efficiënte als professionele oplossing. Neem dan gerust contact ons op met Starline Zuid voor het prepareren van uw zwembad. In overleg met u proberen wij dit zo snel als mogelijk in te plannen. En hoe eerder dat u erbij bent, hoe sneller dat wij dit voor u kunnen gaan realiseren.

Zwembad
Zomerklaar maken

Vraag direct een afspraak aan

Gedurende de winter zijn veel zwembaden afgedekt met een dekzeil of Roldeck®. Vanzelfsprekend moet het zeil of de afdekking worden schoongemaakt met een borstel met water en een speciaal schoonmaakmiddel. Daarbij mogen we de skimmers niet vergeten. Het vuil moet uit de mandjes worden gehaald en vervolgens moeten deze worden schoongemaakt en teruggeplaatst. Met een bodemzuiger, of borstel met zuigmond, wordt de bodem van het zwembad schoongemaakt. En de wanden worden gereinigd met een borstel of spons. Vervolgens wordt het overgebleven vuil uit het zwembad geschept.

Daarna moet het zwembadwater met zuiver leidingwater op peil worden gebracht tot ongeveer halverwege de skimmers. Tegelijk moet het zwembad worden gecontroleerd op mogelijke lekkages van bijvoorbeeld het filter, de verwarming en allerlei koppelingen. Het zal niet direct bij u opkomen, maar ook het filtergrind of-zand moet periodiek worden vervangen. Hierin blijft namelijk het nodige vuil hangen. En het filter zelf moet worden teruggespoeld, want ook dit wordt vies. Als dit alles is uitgevoerd, is het tijd om het zwembadwater gedurende een aantal dagen goed helder te spoelen. En aansluitend dient de pH-waarde (zuurtegraad) van het water te worden meten. De ideale waarde daarvan ligt gemiddeld tussen de 7.0 en 7.6. Met bepaalde stoffen kan dit op peil worden gebracht, om daarna de hoeveelheid chloor ook op peil te brengen.

Neem gerust contact op via onderstaand formulier.

[caldera_form id=”CF5b8e6a6dbe1d0″]