Als het mooi weer is en de temperatuur stijgt, wilt u natuurlijk van uw zwembad genieten.
Maar omdat u zelf geen tijd heeft om het zomerklaar te maken, zoekt u naar een goede oplossing. Neem dan gerust contact op met Starline Zuid. Wij prepareren uw zwembad met plezier. Dit proberen wij dan zo snel als mogelijk voor u in te plannen. En hoe eerder u erbij bent, hoe sneller dat wij dit voor u kunnen doen.

Zwembad
Zomerklaar maken

Vraag direct een afspraak aan

In de winter zijn veel zwembaden afgedekt met een dekzeil of Roldeck®. Vanzelfsprekend moet het zeil of de afdekking worden schoongemaakt met een borstel met water en een speciaal schoonmaakmiddel. Daarbij mogen de skimmers niet worden vergeten. Het vuil moet uit de mandjes worden gehaald en vervolgens moeten deze worden schoongemaakt en teruggeplaatst. Met een bodemzuiger, of borstel met zuigmond, wordt de bodem van het zwembad schoongemaakt. En de wanden worden gereinigd met een borstel of spons. Vervolgens wordt het overgebleven vuil uit het zwembad geschept.

Daarna moet het zwembadwater met zuiver leidingwater op peil worden gebracht tot ongeveer halverwege de skimmers. Tegelijk moet het zwembad worden gecontroleerd op mogelijke lekkages van bijvoorbeeld het filter, de verwarming en allerlei koppelingen. Het zal niet direct bij u opkomen, maar ook het filtergrind of-zand moet periodiek worden vervangen. Hierin blijft namelijk het nodige vuil hangen. En het filter zelf moet worden teruggespoeld, want ook dit wordt vies. Als dit alles is uitgevoerd, is het tijd om het zwembadwater gedurende een aantal dagen goed helder te spoelen. En aansluitend dient de pH-waarde (zuurtegraad) van het water te worden gemeten. De ideale waarde daarvan ligt gemiddeld tussen de 7.0 en 7.6. Met bepaalde stoffen kan dit op peil worden gebracht, om daarna de hoeveelheid chloor ook op peil te brengen.